After Crying

ERRATA – különleges koncert október 17-én

ERRATA címmel különleges koncertet tervez az After Crying október 17-ére. A harminc éve alapított együttes nem nosztalgiakoncertre készül, saját tévedései felett fog nyilvános önkritikát gyakorolni. E tévedések persze nem kizárólag az After Crying alkotóit jellemzik – mindannyiunk tévedéseire, téves eszméinkre, önáltatásainkra láthatunk rá.
A szimfonikusokkal megerősített koncertnek a Budapest Music Center (BMC) ad otthont. A jegyvásárlásról és további információkról a BMC weboldalán illetve a kapcsolódó Facebook eseményben lehet tájékozódni.

Június 10-én szabadtéri koncerttel tér vissza az After Crying

Régóta nem találkoztunk, de nemsokára jövünk! Június 10-én este 8 órai kezdettel Budapest XII. kerületében, a Gesztenyéskertben játszik ingyenes, szabadtéri koncertet a zenekar a Hegyvidéki Napok rendezvénysorozat megnyitójaként. Jöttök?
ac0610

After Crying zenék az augusztus 20-i tűzijáték alatt

ac-tuzijatek
Örömmel értesültünk róla, hogy a ma esti tűzijáték zenei aláfestésében két, After Crying kompozíció is szerepel. A zenefolyam kezdetén a “Ne sírj” csellószóló, a közepén a “Preludio Furioso” ütőkkel feldúsított változata (Preludio Percussivo) hangzik el.
A tűzijáték zenéjét a Petőfi Rádió, a tűzijáték egészét pedig az M1 és a Duna Tv élőben közvetíti.

Május 21-én After Crying kamaraszimfonikus koncert a MÜPÁban!

ac-kamara-mupa-web

Következő koncertünk több szempontból is különlegesnek ígérkezik. A Művészetek Palotájában egy kamaraszimfonikus fellépésre invitálunk mindenkit, amelyen vendégként a VoiceStation kórus is színesíti a hangzást. A fellépéshez létrehoztunk egy Facebook-eseményt is (kattintsatok ide bátran), ahol igyekszünk folyamatosan hírt adni a fejleményekről. A lényeg viszont már most is tudható: május 21-én este 20 órai kezdettel a MÜPA Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében színpadra lép az After Crying különleges, kibővített változata. Várunk mindenkit szeretettel, a jegyvásárláshoz ide érdemes kattintani.

Szól a rádió

Ma este szól a rádió, és benne szólunk mi is. Egész pontosan a mi Egervári Gáborunk, aki a Kossuth Rádióban mesél a jövő keddi szimfonikus koncertről és a zenekar háza táján történő egyebekről. Nagy mesemondó, érdemes rá figyelni. Meghallgatni kétféleképpen lehet: egyrészt a “hagyományos” Kossuth Rádióban, ma este 21:04-től, a Belépő című műsor keretében, másrészt pedig a http://www.mediaklikk.hu/ weboldalon, ahol már 18:00-tól, élőben követhető az interjú.

ÚJ KIADVÁNY ÉS A TELJES ÉLETMŰ DIGITÁLISAN

Kedves Mindenki!

Egyrészt nagyon boldog karácsonyt (illetve az összes egyéb ünnepet azoknak, akiket érint)!
Másrészt hoztunk ám többféle ajándékot is…

Többek között egy új kiadványt, amely a 25. születésnapi koncert felvételét tartalmazza 2 CD + 1 DVD formájában. A CD-ken a teljes Creatura blokk, valamint a szimfonikus második rész található, a DVD-n pedig a szimfonikur rész figyel.

Ez fizikai formában megrendelhető a Periferic Records weboldalán: http://perifericrecords.com/

Ez viszont még nem minden. Régóta érlelődik, hogy a teljes After Crying életművet fel kéne lőnünk a XXI. századba, magyarul elérhetővé kellene tenni digitálisan megvehető formában is. Mostanra ez is megtörtént, és az eddigi lemezeinket megtalálhatod az összes fontos webes zeneboltban, valamint streaming szolgáltatónál és webrádióban is. Íme, néhány példa:
CDBaby – http://www.cdbaby.com/Artist/AfterCrying
iTunes – https://itunes.apple.com/ua/artist/after-crying/id784391858
Amazon – http://www.amazon.com/After-Crying/e/B000APNLNS/works/ref=ntt_mus_teaser?
Google Play – https://play.google.com/store/search?q=after+crying&c=music
Spotify – https://play.spotify.com/artist/3zLb042uCnwyRDS94JM6rF

Emellett folyamatosan érkezik a következő helyekre is: 24-7, 7digital, Beyond Oblivion, Bloom.fm, Deezer, Emusic, GreatIndieMusic, iHeartRadio, JB Hi-Fi, Last.fm, MediaNet, Mondia Media, Muve Music, MySpace Music, Nokia, Omnifone, Rdio, Rhapsody, Samsung Music Hub, Shazam, Simfy, Slacker Radio, Tradebit, Xbox Music, Yandex.

Az új kiadvánnyal együtt tehát mindenki keresgélhet az összes eddigi között, ledőltek a határok, itt a jövő, After Posting van, azaz macerás küldözgetés nélkül is ott lehetünk bárki fülében, csupán pár kattintás kell hozzá.

Reméljük, a fenti hírekkel kellően alátámasztottuk, mennyire boldog ünnepeket kívánunk mindenkinek. Jövőre pedig remélhetőleg minél hamarabb találkozunk élőben is!

Koncertek májusban

Kedves Mindenki!

Túl vagyunk az év elején már megszokható csendesebb időszakon, tehát itt az ideje, hogy ismét a deszkákra lépjünk!

Májusban két koncerten is meghallgathatjátok a zenekart. Először 19-én, vasárnap egy különleges fellépésre várunk mindenkit a budapesti Jókai Klubba. Különleges egyrészt azért, mert a fesztiválok, nagyszínpadok, koncerttermek és külföldi fellépések után újra úgy éreztük, hogy kell egy igazi klubkoncert, és azért is, mert a tavaly felfrissült tagsággal az elmúlt években megszokottakon kívül olyan dalokat is előveszünk, amelyeket már jó ideje nem játszott a zenekar. A Jókai Klubban tehát május 19-én, vasárnap 19:30-kor várunk mindenkit szeretettel. Jegyek elővételben kaphatók a CD Pincében, a Stereo Shopban és a Jókai Klubban 1500 forintos áron. Emellett feliratkozhattok a Facebook-eseményre is, hogy folyamatosan tájékoztathassunk a fejleményekről.

Egy héttel később pedig a szokásos, Bakáts téri fesztiválfellépés következik, 18:30-as kezdettel.

Alig várjuk, hogy újra találkozzunk!

After Crying Jókai Klub 2013-05-19

After Crying fénnyel festve – interjú Pozsgay Benedekkel

Amint év végi játékunkból is láthattátok, az After Crying idén nem koncert formájában, hanem egy speciális fényfestés hangjaként képviseltette magát az ünnepi időszakban. A Vörösmarty téren naponta látható “előadás” vizuális részéért Pozsgay Benedek felel, aki az alábbi mini-interjúban válaszol is pár kérdésre.

Hol tanulsz / dolgozol a civil életben, amikor éppen nem épületfestő-művész vagy, és ehhez képest honnan jött az ötlet, hogy épületfestéssel kezdj foglalkozni, mi adta meg a kezdő lökést és mi volt az első saját munkád?

– A Fazekas Gimnázium matematika tagozatán érettségiztem, majd műszaki terület felé indultam, de hamar a művészet felé fordultam. 3D grafikát, majd animációt tanultam. Az épületvetítés ekkoriban kezdett terjedni (az első erre alkalmas nagy teljesítményű projektorok 2005 körül jelentek meg a piacon). Interneten láttam ilyen vetítéseket, és nagyon izgalmas műfajnak találtam. Végül vizsgamunkának is ezt választottam, az iskola épületére készítettem animációkat. Mivel egy ilyen vetítés nagyon költséges, az igazi épület helyett egy másfél méteres papírmakettet építettem hogy arra vetítsek.

Az első igazi épületvetítésemet egy évvel később a Magyar Tudományos Akadémiára készítettem, amivel a 2011-es Paint Up! közönségdíjasa lettem. Azóta elsősorban ezzel, illetve tágabban véve video mapping-el foglalkozom. Az angol elnevezés arra utal, hogy egy adott térbeli felületre pontosan illeszkedő, a forma adottságait kihasználó animációt vetítünk. Ez felület lehet épület, de készítettem már animációt például autóra, szoba belsőbe, színpadi dekorációs elemekre.


kézikamerás felvétel az adventi fényfestésről

Ez egy viszonylag új művészeti ág, viszont annál népszerűbb, és hogy egy merész párhuzamot vonjak, kicsit a graffiti-művészekhez hasonlít. Például abban, hogy gondolom ezt sem iskolában sajátítja el az ember. Vagy vannak tanfolyamok? Te tanultad valakitől vagy önállóan fejleszted magad?

– A grafika, animáció alapjait tanfolyamokon, iskolában tanultam, de ezek még a hagyományos technikáknak is csak az alapjait adják meg. Így egy ennyire speciális és új területen a legtöbb dolgot magamtól kell megtanulni, kidolgozni a módszereket. Gyakran egy-egy ötlethez az animációs programokhoz új eszközöket kell fejleszteni.

Kik a példaképeid, kedvenceid a szakmában, kinek a munkái inspirálnak leginkább? Kapcsolatban állsz külföldi művészekkel is?

– Vannak művészek, csoportok akiknek szívesen nézem a munkáit, de konkrét példalépet nem említenék. A 2010-11-es tanévet egy dán művészeti iskolában töltöttem, ahol több helyi és nemzetközileg elismert művésszel megismerkedtem, de mind más művészeti ág képviselői.

Volt már, hogy elutaztál valahova csak azért, hogy egy épületfestést élőben megnézz?

– Ilyen még nem fordult elő, viszont az első önálló épületvetítésemre Dániában került sor. Egy ott tanító orosz festőművész, Alexander Thieme kezdett szervezni egy kis művészeti fesztivált a közeli városban, Assens-ben. Tőlünk is kért ötleteket hogy mivel lehetne felkelteni az emberek figyelmét. Felvetettem az épületvetítés lehetőségét, ami tetszett neki. Sok munkánk volt a szervezéssel, de például a város polgármestere már az első találkozásunkkor ajánlotta hogy használhatjuk az akkor átadott új városházának a homlokzatát.

Végül nyáron 6-8 fős nemzetközi csoporttal utaztunk ki. Volt köztünk festő, szobrász, színész, akik különböző művekkel készültek én pedig a vetítést csináltam, aminek nagy sikere volt. Arrafelé még nem láttak ilyet.

A 2012-es Paint Up! épületfestő verseny győztese lettél, ehhez szívből gratulálunk! Mi a következő cél?

– Mivel ez a műfaj ritka és költséges, a Paint Up! egy nagyszerű bemutatkozási lehetőség. Megtisztelő ezekre az épületekre dolgozni, és egyedülálló lehetőség hogy a Visualpower olyan komoly technikai hátteret bocsát az alkotók rendelkezésére, amihez máshogy nem férnének hozzá.
Én már másodszor értem el Paint Up!-on eredményt, így remélem a jövőben egyre több alkalmam lesz különböző projektekben közreműködni.


fényfestés formájában születik az új kor

Az After Crying zenekar és a rajongók nagy örömére szolgál, hogy a Paint Up! után másodszor is az After Crying zenéjét választottad egy munkádhoz. Te magad is a zenekar rajongója vagy, eljársz a koncertjeikre?

– Bevallom, nem vagyok koncertre járó ember, így After Crying koncerten sem voltam még, de szívesen hallgatom a zenéjüket.
Amikor elkezdtem foglalkozni a Műcsarnokkal, sokat gondolkoztam hogy milyen zene illene a filmemhez. Családi ismeretség köt a Pejtsik Péter-Andrejszki Judit házaspárhoz. Mikor velük beszéltem, azt mondták, megtiszteltetésnek éreznék, ha az After Crying zenéjét használnám. A New World Coming-ra külön felhívták a figyelmem, ami nekem is nagyon tetszett.

A versenyt követően sokan érdeklődtek a zene után. Felhívott Kemenes András zongoraművész is, aki azt mondta: jó volt, de még jobb lenne, ha kész zene helyett a zeneszerzővel együttműködve, közösen hoznánk létre az alkotást. Péter és az After Crying készséges partnerek voltak, így a Gerbaud-ház adventi vetítésére ez megvalósult. Ezúttal is köszönöm!

Videózz és játssz velünk!

Hello!

Kitaláltunk egy játékot amiben mindenki nyer.
A játék célja, hogy megosszuk az élményt azokkal is akik ebben a hónapban épp nincsenek Budapesten.

A játék egyszerű:
1. Menjetek ki december 23-áig valamelyik délután a Vörösmarty térre és vegyétek videóra Pozsgay Bence épületvetítését a Gerbeaud-ház oldalán az After Crying /Pejtsik Péter zenéjével. (Vetítések 17:00, 18:00, 19:00, 20:00-kor.)
2. Töltsétek fel a videót a YouTube-ra (a videó címében szerepeljen Pozsgay Benedek, az After Crying és Pejtsik Péter neve)
3. A linket posztoljátok az After Crying Facebook oldalán: www.facebook.com/aftercrying

És itt jönnek a nyeremények:
Minden kedves posztolónak küldünk egy ajándék After Crying pólót valamint az összes december 31-ig posztoló résztvevő között kisorsoljuk a zenekar legújabb “Creatura” című CD-jét.

Még egy fontos infó: ahhoz, hogy a póló célba érjen, kérjük küldjetek egy email-t az info@aftercrying.hu címre nevetekkel és postacímetekkel együtt, feltüntetve a póló kívánt méretét (S-XL, férfi vagy női).

Osszátok meg, terjesszétek a hírt és filmezzetek, izgatottan várjuk a videókat!

Jókat,
AC