Erős Csaba


Ezt teszi a zenekarban: zongora, szintetizátor

Mióta az After Crying tagja: 2011

Miért az After Crying tagja: Mert a U2 nem hívott… Komolyra fordítva: Ez egy elit klub. Egy szellemi műhely. Ide tartozni óriási megtiszteltetés. Itt valóban zenészek vannak, komoly szakmai tudással. A legnagyobb értéke a műfajok közötti átjárás. Világszínvonalon. A klasszikus zene szeretete, tisztelete és ismerete. A hangulat pedig frenetikus. Átlagon felüli humorérzék, nemcsak a hangjegyekkel, de a poénokkal is sziporkázni tudó muzsikusok. Egy magamfajta zenész nem nagyon kívánhat ennél többet.

Egyéb zenei projektjei: Színház minden mennyiségben. Musicalek,sanzonok,kísérőzenék. Leginkább a Madách, de alig van olyan fővárosi színház, ahol ne dolgozott volna zongoristaként, zenei vezetőként. A legújabb “projektje” a vezénylés. Ezek mellett tanít, zenét ír, elvégre a Zeneakadémián szerzett zeneszerző diplomája is erre “kötelezi”.

Tanulmányai:
Konzervatórium: Zongora-zeneszerzés szak (1986-1991)
Zeneakadémia: Zeneszerzés szak (1991-1996) Zeneszerző diploma (1997)

Kik voltak/vannak a legnagyobb hatással a szakmájában:
Elsősorban a zeneszerzéstanárom, mesterem, Petrovics Emil, akitől a legtöbbet tanultam. Ő tanított meg többek között arra is, hogy egy zene megítélése nem csak a szubjektív ízléstől függ. A “minőségi” zeneszerzés egy mesterség,aminek a megtanulását nem lehet semmivel pótolni. Hacsak nem születik valaki Mozartnak… Emellett Beethoven zenéjének elementáris ereje egészen egyszerű zenei eszközökkel, Sosztakovics balett-és filmzenéi, John Williams hangszerelései, Kurt Weill színpadi zenéi, Michel Legrand muzsikája, a francia sanzonok hangulata, Ennio Morricone jellegzetes filmzenéi hatottak és hatnak leginkább rám. No és Ute Lemper énekesnő elképesztő hangja, muzikalitása, előadásmódja, ami egyedülállóvá teszi Őt. Az egyik álmom az,hogy egyszer vele lépjek színpadra.

Egyéb nem zenei projektjei: Fotózás, billiárd… és a Guinness

Szerinte az élet értelme: Tudjátok mit? Inkább nézzetek sok Monty Pythont…